TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw auto belasting berekenen

U kunt uw auto belasting berekenen met behulp van de rekenhulp van de Belastingdienst of een van de andere online tools die er beschikbaar zijn, zoals die van het RDW. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat u precies weet waar u aan toe bent met betrekking tot de kosten. U kunt de belasting berekenen voor uw auto door bijvoorbeeld aan te geven op welke brandstof de auto rijdt en in welke gewichtsklasse de auto valt. De gegevens die u nodig heeft kunt u terugvinden op de groene kaart van de auto, waardoor u de berekening gemakkelijk uit kunt laten voeren.

Belasting berekenen voor uw auto

U kunt de belasting berekenen voor uw auto door de verschillende gegevens in te voeren en dat aan te vullen met de provincie waarin u woont. Dat is nodig, aangezien de belastingtarieven per provincie verschillen. Zo is het in de ene provincie voordeliger dan in de andere, waardoor het van belang is om dat aan te geven wanneer u een berekening uit wilt laten voeren. Wanneer u dat niet doet krijgt u er de verkeerde bedragen uit. Het is wat dat betreft van belang om de gegevens zo uitgebreid mogelijk in te vullen en op die manier de belasting voor uw auto te berekenen.Een andere kostenpost die u niet moet vergeten voor een auto is een autoverzekering. In Nederland is het verboden om onverzekerd rond te rijden.

Auto belasting berekenen met kenteken

U kunt aan de andere kant ook uw auto belasting berekenen met alleen het kenteken. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer u een nieuwe auto wilt gaan kopen met financiering, maar u eerst graag wilt weten welke maandlasten dat met zich mee zal brengen. Wat dat betreft kunt u er op een eenvoudige manier voor zorgen dat u precies weet waar u aan toe bent. U kunt de auto belasting berekenen met kenteken, vanwege het feit dat men op die manier alle benodigde gegevens kan achterhalen en de berekening dus voor u uit kan voeren.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn