TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw partneralimentatie berekenen

U kunt de partneralimentatie berekenen door online aan de slag te gaan en er op die manier voor te zorgen dat u eenvoudig gebruik kunt maken van de bekende normen. Over het algemeen maakt de rechter gebruik van de Trema-normen, zoals die ook door het Nibud gebruikt worden voor de berekening. Op die manier zorgt u er eenvoudig voor dat u ongeveer weet wat u kunt verwachten met betrekking tot de maandlasten die de alimentatie met zich mee zal brengen. U kunt de partneralimentatie berekenen door online wat gegevens in te voeren over uw persoonlijke inkomen en dat van uw ex-partner.

Partneralimentatie berekenen online

U kunt de partneralimentatie berekenen door online aan te geven wat u maandelijks verdient. Het gaat dan om het netto inkomen, aangezien men op die manier goed kan bepalen wat uw draagkracht met betrekking tot de alimentatie is. Daarnaast is het van belang om aan te geven wat het netto inkomen van uw ex-partner is. Die gegevens zijn nodig om te bepalen hoe scheef de verhoudingen eigenlijk waren en hoeveel uw partner van u zal gaan ontvangen aan alimentatie. Ten derde kunt u de partneralimentatie berekenen door online aan te geven wat de behoefte aan kinderalimentatie is, die u apart uit kunt rekenen.

Partneralimentatie berekenen bij het Nibud

U kunt de partneralimentatie berekenen bij het Nibud, door gebruik te maken van de online tool die er beschikbaar is gesteld. Het Nibud is het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Het is een organisatie die ervoor zorgt dat u op een goede manier met geld om kunt gaan en u weet waar u aan toe bent. Wat dat betreft is het een heel interessante organisatie die mensen in veel gevallen helpt om de maandlasten niet te hoog op te laten lopen. U kunt de partneralimentatie berekenen door online aan de slag te gaan, waardoor de berekening u gelukkig maar weinig tijd zal kosten.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn