TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Maandlasten voor een alleenstaande moeder

Als alleenstaande moeder kan het een hele opgave zijn om de maandlasten te kunnen dragen. Er komen zoveel financiële verplichtingen op een alleenstaande moeder af terwijl ze ook nog de verantwoordelijkheid heeft om te zorgen voor één of meerdere kinderen. Dit is simpelweg niet te bewerkstelligen.

Gelukkig zijn er in Nederland verschillende regelingen getroffen die helpen de financiële situatie van alleenstaande moeders wat dragelijker te maken. Hieronder vindt u wat van deze regeling met een beknopte uitleg wat deze inhouden.

Alleenstaande ouderkorting

Wanneer je een alleenstaande moeder bent heb je recht op de alleenstaande ouderkorting. Dit is een regeling die ervoor zorgt dat alleenstaande ouders korting krijgen op het inkomen waar belasting over betaald dient te worden.
Deze korting is afhankelijk van het inkomen en tevens van de leeftijd van de ouder en het kind.

Alimentatie

Alimentatie is een bedrag dat betaald wordt na een scheiding door de meest financieel draagkrachtige ex-partner om de andere partij te ondersteunen. De alimentatie kan aan de ex-partner verstrekt worden maar in de meeste gevallen wordt deze aan het kind verstrekt dat het ex koppel samen heeft. Een combinatie van beide is ook mogelijk.
Vaak word getracht het alimentatie bedrag in onderling overleg af te stemmen, maar in vele gevallen komt de rechterlijke macht er aan te pas om de hoogte van de alimentatie vast te stellen. Deze zelfde rechterlijke macht heeft vervolgens ook de macht in te grijpen wanneer er niet voldaan wordt aan de alimentatie plicht.

Alleenstaande uitkering toeslag

Wanneer er geen mogelijkheid is om te werken om wat voor reden dan ook komen alleenstaande moeders net als alle niet werkende inwoners van Nederland in aanmerking voor een uitkering. Het grote verschil is dat alleenstaande ouders in aanmerking komen voor bepaalde toeslagen op een uitkering. Dit geldt zowel voor een ww- als een bijstandsuitkering.
Ondanks al deze maatregelen kan het voor een alleenstaande moeder erg lastig zijn om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Gelukkig zijn deze regelingen er wel om het allemaal net wat makkelijker te maken.
Deze informatie is tot stand gekomen met hulp van https:\/\/www.alleenstaandemoeder.com/financieel/

Bron

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn