TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw alimentatie berekenen

U kunt uw alimentatie berekenen door gebruik te maken van het internet, of zelf gebruik te maken van de Trema-normen. Dit zijn de normen waar een rechter over het algemeen ook mee zal werken, waardoor u een goede indicatie krijgt van de kosten. Het is bij de berekening van alimentatie van belang om de draagkracht mee te nemen. Het is wat dat betreft een berekening die sterk afhangt van het netto inkomen dat u per maand heeft. Op basis daarvan kunt u het berekenen van de alimentatie voor 2012 op een goede manier uitvoeren, zodat u ongeveer weet wat uw maandlasten op dit gebied zullen worden. Er zijn 2 soorten alimentatie, partner alimentatie en kinderalimentatie. In deze twee soorten alimentatie zitten grote verschillen, dus informeer eerst goed voordat u stappen gaat ondernemen.

Alimentatie berekenen

De alimentatie berekenen is op zich niet erg moeilijk, mits u maar weet hoe u zich aan de Trema-normen weet te houden. Wanneer u die normen niet precies kent kunt u gebruik maken van het internet. De meester rechters houden zich ook aan deze normen, waardoor ze uiteindelijk dezelfde berekening maken. Zij gaan de alimentatie berekenen door bijvoorbeeld te kijken naar uw netto maandinkomen en het inkomen van uw ex-partner daarbij op te tellen. Op die manier wordt er een verdeling gemaakt van de kosten voor de kinderen. Bij de partneralimentatie wordt er in de berekening vooral gekeken naar uw draagkracht om de ander financieel te kunnen ondersteunen. Wanneer de meest draagkrachtige partner de alimentatie niet kan betalen zijn er voor alleenstaande moeders ook andere mogelijkheden waardoor zij voor de kinderen kan blijven zorgen.

Alimentatie berekening online

De alimentatie berekening online uitvoeren is relatief gemakkelijk, aangezien u alleen maar een aantal gegevens in hoeft te voeren. U zorgt er op die manier relatief eenvoudig voor dat u tot een goede berekening kunt komen, aan de hand waarvan u een indicatie van de kosten krijgt. Zo kunt u berekenen wat u aan uw kinderen dient te betalen of wat uw partner van u zal krijgen aan alimentatie. U kunt het berekenen van de alimentatie 2012 online uit te voeren om na uitspraak van de rechter niet voor vervelende verrassingen te komen te staan. U kunt ook contact opnemen met een van onze linkpartners voor een berekening.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn